Reuzechampignon gevuld met noten

Benodigdheden (4 personen):

  • 12 reuzechampignons
  • sap van een halve citroen
  • 1 flinke ui
  • 15 gr boter
  • 30 gr gehakte walnoten of amandelen
  • peper
  • zout
  • 60 gr geraspte kaas
Maak de champignons schoon. Haal het steeltje eruit en hak dit fijn. Blancheer de hoeden in water met citroensap gedurende 2 minuten. Laat ze goed uitlekken. Snipper de ui fijn en bak deze in de hete boter, voeg de gehakte champignonstelen toe en na een paar minuten de gehakte noten. Maak het mengsel op smaak af met peper en zout. (Bak de noten zo kort mogelijk, anders worden ze taai.) Vul de champignonhoeden met het mengsel. Verdeel de champignons over 4 schaaltjes of neem 1 grote schaal, strooi de kaas erover en plaats de schaaltjes onder de hete grill tot de kaas begint te kleuren.