Paddenstoelen op veldsla
Ingrediënten:

        
  • 250 gr. oesterzwammen 

  •     
  • 100 gr. cantharel 

  •     
  • 250 gr. champignons 

  •     
  • 1OO gr. fijnbladige veldsla 

  •     
  • 3 eetlepels olie

  •     
  • 1 eetlepel rozemarijnazijn 

  •     
  • theelepel mosterd

  •     
  • zout 

  •     
  • versgemalen peper

  •     
  • 50 gr. boter 

  •     
  • 4 toefjes peterselie


Van oesterzwammen steeltjes klein snijden, grote exemplaren in repen snijden. Andere paddenstoelen schoon maken. Veldsla wassen en in vergiet laten uitlekken. In kom doen: olie, azijn, mosterd, zout, peper. Tot sausje roeren. Veldsla erdoor roeren. Over 4 kleine bordjes verdelen. In 2 koekenpannen boter verhitten. In 1 koekenpan oesterzwammen in + 2 min. bruinbakken, af en toe keren. In andere koekenpan champignons en cantharellen in + 2 min. rondom bruinbakken. - Oesterzwammen, champignons en cantharellen op veldsla rangschikken. Bestrooien met zout. Peper erboven malen. Garneren met toefjes peterselie.
Meer weten over de mogelijkheden?