Springrols van sla

2 personen (25min.)

Benodigdheden:

  • 1 sjalot of ui
  • 100 gr shii-take
  • 100 gr oesterzwammen
  • 1 eetlepel olie + eventueel sesamolie
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 8 ijsbergslabladeren ( of rijstpapier)
  • sojasaus (zout)
Snijd de sjalot in reepjes. Maak de paddestoelen schoon en scheur ze in repen. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit daarin de sjalot. Voeg de paddestoelen toe als de sjalot glazig wordt. Schep af en toe om. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de peper fijn en voeg deze toe aan de paddestoelen. Schep om. Maak op smaak met wat zout en eventueel sesamolie. Schep de koriander erdoor. Verdeel de vulling over de slabladeren en rol ze losjes op. Zet ze eve