Salade met gebakken reuze champignons in een panade van chips

2 personen (30 min.)

Benodigdheden:

  • 100 gr rucola of andere slasoort
  • 75 gr gerookte kipfilet
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 150 gr reuze champignons
  • 50 gr paprika chips
  • 1 ei
  • 1 klontje boter of margarine
  • 1 klein blikje mango op sap(430 gr, uitlekgewicht 255 gr)
Was de rucola en verdeel deze over 2 borden. Snijd de kip in dunne plakjes en verdeel deze over de sla. Snijd de olijven in stukjes en verdeel die ook over de sla. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken van 0,5 cm dikte. Verkruimel de chips op een bordje. Klop het ei los. Haal de plakjes champignons door het ei en druk ze voorzichtig in de chips. Verhit een klontje boter of margarine in een koekenpan en bak de plakjes champignons knapperig. De champignons zijn goed als de buitenkant knapperig gebakken is. Laat de plakjes champignon uitlekken op keukenpapier en bestrooi eventueel met zout en peper. Laat de mango uitlekken, maar vang het sap op. Pureer de mango met de mayonaise en twee eetlepels van het sap in een keukenmachine of met een staafmixer. Verdeel de champignons over de salade en serveer de mangosaus erbij.