Paddestoelen op veldsla

Ingrediënten:

  • 250 gr. oesterzwammen 
  • 100 gr. cantharel 
  • 250 gr. champignons 
  • 1OO gr. fijnbladige veldsla 
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel rozemarijnazijn 
  • theelepel mosterd
  • zout 
  • versgemalen peper
  • 50 gr. boter 
  • 4 toefjes peterselie
Van oesterzwammen steeltjes klein snijden, grote exemplaren in repen snijden. Andere paddestoelen schoon maken. Veldsla wassen en in vergiet laten uitlekken. In kom doen: olie, azijn, mosterd, zout, peper. Tot sausje roeren. Veldsla erdoor roeren. Over 4 kleine bordjes verdelen. In 2 koekenpannen boter verhitten. In 1 koekenpan oesterzwammen in + 2 min. bruinbakken, af en toe keren. In andere koekenpan champignons en cantharellen in + 2 min. rondom bruinbakken. - Oesterzwammen, champignons en cantharellen op veldsla rangschikken. Bestrooien met zout. Peper erboven malen. Garneren met toefjes peterselie.