Paddestoelen Groenten

Ingrediënten:

  • 750 gr. paddestoelen: mergelchampignons, cepes, oesterzwam, pied de mouton, Hoorn van Overvloed, cantharel, ridderzwam, champignons. 
  • 2 fijn gesnipperde uien 
  • 1 bosje verse kruiden (vers gehakt) 
  • 60 gr. boter 
  • 0,5 lit. water
  • 1 eetlepel meel 
  • 1 theelepel strooiaroma
  • zout
  • peper
Uien en kruiden in de boter smoren. In stukjes gesneden paddestoelen toevoegen en verder smoren, totdat het vocht verdampt is. Meel er over strooien en lichtbruin laten worden.

Met water blussen en de paddestoelengroente 10 min. licht laten koken. Met strooiaroma, zout en peper op smaak maken. Door de verschillende soorten paddestoelen krijgt dit gerecht een bijzonder fijne smaak. Serveren met in boter gestoofde aardappelen.