Oesterzwamsalade met Alfalfa

Ingrediënten:

  • 250 gr . oester zwammen
  • 1/2 ui
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 theelepel suiker
  • 4 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr. alfalfa.
Ui pellen en snipperen. Met keukenpapier oesterzwammen schoonvegen. Tomaten wassen. In plakken snijden en deze halveren. In kommetje doen: azijn, zout, peper en suiker en 2 eetlepels olie. Tot een sausje roeren. In koekenpan rest van de olie verhitten. Ui + 3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oesterzwammen toevoegen. Zout en peper erover strooien. + 5 min. zachtjes bakken. Af en toe keren. Intussen in zeef alfalfa met koud water afspoelen. Goed uitslaan. Over 4 bordjes verdelen.

Plakjes tomaat langs rand leggen. Sausje nogmaals roeren. Helft over alfalfa en tomaat sprenkelen. Oesterzwammen op alfalfabedje rangschikken. Besprenkelen met rest van sausje.